Home Bots & Business Accenture neemt robotintegrator Eclipse Automation over

Accenture neemt robotintegrator Eclipse Automation over

door Pieter Werner

Accenture koopt Eclipse Automation, leverancier van productieautomatisering en robotica-oplossingen. Met deze overname wil Accenture geautomatiseerde productielijnen aanbieden die cloud, data en kunstmatige intelligentie (AI) combineren.

Eclipse Automation levert geautomatiseerde productiesystemen om producten te produceren voor life sciences, industriële apparatuur, automobiel-, energie- en consumentengoederenbedrijven. ingenieurs ontwerpen, bouwen, integreren en onderhouden geavanceerde automatiseringsoplossingen voor de productie van componenten en apparaten zoals batterijen voor elektrische voertuigen en draagbare bloedglucosemonitors. De oplossingen van Eclipse Automation omvatten automatiseringsbesturingssystemen, productiemachines en robots, met kritische op maat gemaakte gereedschappen die in eigen huis worden vervaardigd.

Autonome mobiele robots

De overname maakt deel uit van de expansie van Accenture met uitbreiding van digitale engineering- en productiecapaciteiten. In 2020 kocht Accenture Myrtle Consulting (VS, Canada), een adviesbureau voor strategisch advies over industriële activiteiten, en Callisto Integration (Canada), een leverancier van productie-uitvoering en controlesystemen op de werkvloer. In 2021 voegde Accenture daar Pollux (Brazilië) aan toe, dat material handling en autonome mobiele robots ontwikkelt, en werkt aan autonome robotsystemen. Later dat jaar deed Accenture een van zijn grootste overnames ooit met de internationale technische dienstverlener umlaut, met het hoofdkantoor in Duitsland, en versterkte het zijn vermogensbeheer- en prestatiecapaciteiten met Advoco (VS) en T.A. Kok (Duitsland).

Misschien vind je deze berichten ook interessant